first time!!!!

Udoh lame beno raseny aku tak hupdate blog nih..sebab musababnya aku tak dak idea la..otak ni kadang-kadang jalan..kadang-kadang off..tu yang blog ni pon cam chipsmore..sekejap ado..sekejap non ado..sib bek member aku tag aku..dapek gk den menghupdate blog nih..actually ni first time aku kna tag sepanjang aku berblogging nih..bespren aku masa zaman skola menengah dolu-dolu, oya dengan baik ati telah men"tag" aku..thanks ya oya..aku cuba jawab sebaik mungkin.huhuhu

soklan-soklannya...
1) Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award
2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies
3) Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them
4) Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged
5) Paste the award badge in your sidebar

soklan pertama:lima perkara menarik pasai oya nih..

1) nama dia panjang tapi panggilnya pendek ja..umo 23 tahun..lahir di selama,perak..

2) anak ke-8 dari 9..ramai kn adik beradik dia..ni aku tak sure lak..kalau salah aku mintak maap ye oya!!!

3) kelakar orangnya..sepanjang kawan dengan dia tak pernah lagi tengok dia marah..gelak tu selalu sangat la..

4) kawan yang baik..walaupon aku kenal dia masa form 1 tapi macam kenal dari kecik..rindu sama kamo oya!!!!

5) orangnya kecik molek ja..comey lote..nak compare dengan aku macam gajah dengan semut la..kan oya kan.hehehe


soklan kedua: 10 perkara menarik tentang diri aku atau hobi aku(banyak gila weiiii..10 tu..nk tulih dua pon dah jenuh aku pikir..inikn 10 tapi demi oya kugagahkan jua..kalau ada benda yg tak berkaitan tu..sori la yek..ntah la menarik ke idok..susah sbnony nk describe diri sendiri nih..)


1) nama aku siti norhayati binti zulkifli..boleh panggil yati..da gak panggil siti..mana-mana pon boleh la..wa no hal..xkesah punyooo..

2) suka berkawan..takkan nak cari lawan lak kn..mintak simpang la yek!!

3) kenal oya sejak form 1..last jumpa dia tak hengat la plak..dalam 2 tahun lepas kot..tak sure..agak lama dah tak jumpa oya..last aku jumpa anak dara lagi..sekarang dah mak budak pon..jap ja masa berlalu kn..kita pon tak sedar..ntah bila la nak jumpa kamo lagi oya..*padahal sekampong ja tapi tempat keja tak sama la.tu yang wat payah nk jumpa kn oya kn.hehehe..

4) rindu nak jumpa member-member lama..kalau la boleh wat reunion mesti best gila..banyak benda nak stori mori nih..

5) rasanya baru lagi menjinakkan diri dengan dunia blog ni..tak tau la sampai bila boleh bertahan kan.hehehe..asalnya bermula sebagai silent reader ja..alih-alih boleh plak terbuka pintu hati nk berblog nih..so inilah hasilnya.hihihihi..

6) mencuba untuk menjadi terbaik untuk semua orang walaupun tau tak mampu.hehe..usaha itu tangga kejayaan kn..sama ada berhasil atau tak kira belakang la.hehehe


7) tak pernah terbayang pon camna masa depan nanti sebab masa kecik-kecik dulu tak pernah pon terfikir pada umo ini aku akan capai apa yang aku dh ada sekarang..alhamdulillah..sangat-sangat bersyukur..


8) actually sampai sekarang aku still rasa terkilan+bersalah+sedey sebab tak jemput oya time kendri ari tu..actually bukan dia sorang ja..ada lagi..truk kn aku nih..mintak maap la kwn-kwn yea..aku pon bkn takmo jemput dia..gile hape takmo jemput bespren sendri..seyess..aku lost contact ngn oya..no yg aku da tu oya tak guna dah..aku pon lurus bendul kn..dh contact tak dapat tu pandai-pandai la cari alternatif len..tapi dah kelam kabut wat preparetion pasai kenduri tu memamg aku tak hengat langsung nak mintak no oya ngn sapa-sapa..kan oya dh majuk..sori ye oya..kalau mampu kuputarkan waktu..tu pon kalau la kn..realitinya mmg tak boleh pon so tahan ja la kalau kena peluru oya tu.huhuhuhu


9) boleh menghabiskan masa dengan menghadap pc sepanjang ari*janji ada tenet atau game la..takkan aku nak ngadap pc ja semata-mata..gilossssss hape.hehehe..ntah la..aku ni obses kot ngan pc nih..sangat tidak sihat tau..tak boleh dijadikan amalan..nnt badan pon mengembang sama beso ngan kerusi..nak bangun dari kerusi pon dah tak leh sebab tak muat.haha

10) the last one*fuhhhh..loga den..aku sgt-sgt+amt-amt bahagia dengan hidup aku sekarang..dikelilingi orang-orang tersayang..member-member yang sgt-sgt baik..aku sgt-sgt menghargai kamo semua yeeeeee..sayang kamu semua!!!!!!!mudah2an hubungan kita kekal wat selamanya.amin..


soklan ketiga:10 rakan yang hendak ditag n describe them*dh bercampur-campur bahasa aku ni..abaikan ja la..lgpon blog aku..ikut ska ati aku la kn.huhuhu..sapa-sapa xsuka harap maap yea..ntah cukup ke tak 10 orang nih..aku tag ja la brapa orang yang aku ada k..


1) kak gie-sweet sgt-sgt orgny..very hepi go lucky..ank dia pon sma gk..siap da blog gk dak nureen ni..kenal sbb hubby kak gie ni my collegue..

2) kak zura-tak berkesempatan lagi bercakap face to face ngan kak zura tapi kak zura mai masa aku kawen ari tu..kami ni 1 kampung.hehe..kenal sebab sma cam kak gie la..hubby kak zura pon my collegue..

3) kak mas-tiap-tiap ari jumpa sebab kmi ni satu opis..sgt obses dgn konsep inggeris..spa-spa nk soh kak mas wat decoupage or nk bli apa-apa barg yg berkaitan ngn konsep inggeris boleh la lawat blog kak mas yea..sure tak menyesal dengan hasil kerja tangan kak mas..*da komisen x kak??hehehe

4) kak ida-kak ida pon satu opis ngn aku..ibu kepada sorg baby boy yg bernama aisy iskandar tapi aku suka panggil cendawan butang sebab aisy ni tembam sgt tau*kak ida tak marahkan yati panggil aisy cm2.hehehe..nk tgok pic aisy boleh tgok kat blog kak ida tau..

5) firah-baru lagi kenal firah..masa bulan posa ari tu..luckily kami berdua easy to get along sebab kami sebaya kot*btoi x firah??..siap leh p jungle trekking lagi..beshnyyy..fiancee firah ni pon my collegue..dats how la i knoe her..

6) kak wantie-aku tak berkesempatan lagi berjumpa ngan kak wantie..slalu jpa dlm dunia blog ja..aku rajin p umh dia.hehehe..hopefully one day leh jpa face to face ngn kak wantie kn..how i knoe her??kak wantie ni member kak gie..

asyik collegue ja kn..mentang-mentang la dh keja.hihihihi..ha la..nk tag orang len..aku tak kenal lak..juz rajin follow blog orang ja..6 pon kira ramai la kn..lebih dari 1.hehehe..

soklan keempat:tinggalkan komen pada orang yang anda tag..

dh habaq pon..

soklan kelima:paste award pada sidebar page anda..

nak p cari gam sat nak lekat.hihihi

akhirnya berjaya gak aku siapkan benda alah ni..yahooooooooo..


*sori yea oya sebab amik masa sket nk wat tag ni.hehehe..oya pon asyik dok tanya aku dah siap ka belum.hengat senang ka nk jwb soklan cenggini.hahaha..

6 comments:

LeEyA November 19, 2009 at 2:28 PM  

hahahaha.. boleh tahan tag ko erh.. bagus2.. sgt bagus.. aku gurau je pasal majuk tu.. majuk ku kejap ja.. tp, dh ada anak nnti bgtau erh.. ku nk g jenguk.. hehehe..

yatilee November 19, 2009 at 2:41 PM  

leeya

ak kn ska merepek..byk sgt masa terluang.hahaha..sib bek hg xmajuk doh.huhuhu..ok..ak pregnant ja aku hbq kat hg k.insyaallah..ak pon xp tgok princess hg lgi.huhuhu

Gieyana November 19, 2009 at 10:16 PM  

alahaaaiiii..kena tag pulak..lama dh x layan tag bagai nie...jgn puji lebeyy2 lak..kang patah kerusi di buatnya..wakakaka!

nnt akak free akak try buat k..:)

yatilee November 20, 2009 at 7:49 AM  

hehehe..sbb dh lama 2 la kna wat balik..xslh kn klu bda btoi..bgi pujian ja la yg mmpu pn.hehehe..patah kerusi xpa..jgn org yg dok ats kerusi 2 yg patah kaki lak.hehe..k..xpa..bila kak da msa nnt kak wat k..tq..

zura@iwan November 20, 2009 at 10:32 AM  

lama giloss x buat tag nih...hikss...tgk mood gk nk buat nih...anyway thks yer bg tag...hehhee

yatilee November 20, 2009 at 11:22 AM  

u r welcome..xpa kak..rsa nk wat nnt wat la eh eh..bkn wajib pon.huhuhu

..Tuan Rumah..

My photo
Menjalankan bisnes online menjual barangan Tupperware Brands yang sangat menarik pada harga yang berpatutan..jika ada yang berkenan di hati dapatkannya dengan segera..kami sedia menerima tempahan..

..Followers..

..Jom Sembang..


ShoutMix chat widget

..Award..

..Award..