emmmmmmmmmmmmmmmmm..

Pnjg sggh emmmmmmmmm 2 kn..da makna ka??hehehe..tak dak apa-apa pon sebenarnya..teringat kn sesuatu..ari tu da tengok cerita Nur Kasih kat tv3 setiap ari jumaat koi9 mlm tu*hamboi..hamboi siap promote lagi..macam la dapat apa-apa untung.hehehe..cerita ni agak menarik la sebab bertemakan kekeluargaan..rasa cam dekat di hati..ye la..benda yg memang berlaku dalam dunia realiti rasanya..juz nk share la jalan cerita minggu lepas..alkisahny si Nur ni da sorang adik nama Sarah..tak tau la apa masalah dia ni..suka sangat la memecah belahkan hubungan sesama insan..akak sendiri pon dia belasah ja..hape punya adik la*kalau adik sendiri dah lama kena smack down nih..kalau sapa yang tak ikut cerita ni memang tak faham la..tapi tak kan nak cerita dari mula sampai abes kn..dh macam blog tv3 lak satgi.hehe..
Dipendekkan cerita..Sarah ni kira batu api la..hasut orang ni..hasut orang tu..tujuan dia supaya rumahtangga orang ni tak bahagia dan dia dapat apa yang dia nak..tak baik kan camtu..meruntuhkan masjid orang..bukan senang nak bina masjid tapi sangat senang nak meruntuhkannya..
amik contoh watak Sarah tu la..depan orang bukan men baik..sebaik-baik manusia..pijak semut pon tak mati..belakang orang jangan kata semut..gajah pon mati..sapa la nak syak orang camtu kn..minta dijauhkan la benda-benda camni..tak tau la kalau-kalau niat si Sarah tu baik ..tapi baik hape camtu..apa-apa pon kena tunggu sampai abes la..baru boleh wat penilaian..awal-awal dah hentam beriya..sekali tengok si Sarah tu tak camtu pon..tak pasal-pasal ja nk malu sendiri kn.hehehe..tapi ni bukan untuk the whole story..juz untuk episod yang terbaru ni ja..
kalau yang menulis ni nak sentuh pasal asam garam hidup berumah tangga nih macam tak layak ja sebab sendiri pon banyak kekurangannya tapi tak salah kn kalau sekadar nk berkongsi pendapat..
Isunya di sini..perlu ka orang ketiga dalam sesuatu institusi rumahtangga??bagi saya rasanya tak perlulah kewujudan orang ketiga di dalam sesebuah perhubungan..bila ada orang ketiga ni mulalah timbul macam-macam perkara yang tak elok..ada tak pihak ketiga yang membawa kebaikan??ntah la..mungkin ada kot..maksudnya orang yang boleh bertindak sebagai pendamai la bagi kedua pihak yang sedang bertelagah*rasa macam pengulas berita lak.haha..tapi takut gak camtu mula-mula jadi pendamai..last-last dia yang sapu..memang aman damai makmur bahagia sungguh r time tu..nak nyesal pon dah tak guna r..bukan hape..kadang-kadang kita gunakan khidmat orang tengah ni sebab kita percayakan orang tu..so tak leh nak salahkan sapa-sapa la..mana la tau niat orang yang sebenarnya*kalau tau dah lama kena sembelih gamaknya budak tu..alih-alih kawan makan kawan..tapi kalau dah kritikal tahap gaban..nak tak nak terpaksa la guna orang tengah..macam famili sendiri ka..pakar kaunseling ka..tempat-tempat rujukan yang bersesuaian..mana tau keadaan akan jadi sebaliknya pulak..kalau tak kuat nak hadapi semua tu kena la berkongsi..mana tau ringan sedikit beban yang ditanggung..yang penting tawakal ja atas segala usaha yang telah dilakukan..biar ALLAH saja yang menentukan segalanya*ceh podaih..sendiri tak rasa boleh la cakap kn..orang yang menanggung..ntah cmna la perasaan deme..gunakanlah jalan yang terbaik dalam menyelesaikan sesuatu masalah tu..tak ada masalah yang tak boleh selesai..dan setiap masalah yang datang tu mengajar kita supaya lebih tabah untuk mengahadapi hari muka..nasib kita ni bila-bila masa saja boleh berubah..
susah kan nak menilai hati budi seseorang..ada orang nampak baik tapi sebenarnya baik bersebab nak ambil kesempatan..dan ada gak yang sebaliknya..nampak tak berapa ok tapi sebenarnya betoi-betoi ikhlas ngan kita..yang mana baik tu kita amik wat teladan..yang mana tak elok tu kita jadikan sempadan..mudah2an ALLAH sentiasa memberi petunjuk kepada semua.amin..

5 comments:

zura@iwan November 9, 2009 at 4:09 PM  

akak x ikutila cite nih..hehe..ntah tgk penah la sekali dua...

ramai org suker cite ni kan..

yatilee November 9, 2009 at 4:43 PM  

zuraiwan

t pon xtgok msa mula2 dlu..ikut pon dh setgh jln..nk kta ikut xdak la sgt tp klu dh xdak wat pape tme 2..lyn gk la..try la tgok sekli..mna tau beshhhhh!!!hehehe

LeEyA November 17, 2009 at 8:14 AM  

aku lak.. tgk awal episod.. pastu rasa lembab lak citenya sbb ala ala novel kan.. ku stop.. pastu tgk blk pada pertengahan cerita.. mcm best.. ikut la smpai nk penghujung cerita dh.. sehingga aku dpt email sinopsis cerita itu mengikut episod.. aduh.. p baca lak.. so, ku dh tau stp episod ape cerita nya.. dah tak tgk dh.. hilang nikmat menonton.. rugi2..

yatilee November 17, 2009 at 1:38 PM  

leeya

dh xsuprise r cm2..tp ak rsa cm ending dia hampeh ja..tol x??

yatilee November 17, 2009 at 1:38 PM  
This comment has been removed by the author.

..Tuan Rumah..

My photo
Menjalankan bisnes online menjual barangan Tupperware Brands yang sangat menarik pada harga yang berpatutan..jika ada yang berkenan di hati dapatkannya dengan segera..kami sedia menerima tempahan..

..Followers..

..Jom Sembang..


ShoutMix chat widget

..Award..

..Award..