Kehidupan..

Bertemu lagi setelah ntah berapa lama meyepi*lama ka??haha..tgk blog org berhupdate tiap2 ari..ada ja ceritanya..jeles la..nak gak dpt idea tiap2 ari boleh jari jemari ku ini menaip cerita ceriti tapi apakan dayaku insan yang lemah tak bermaya ni tak mampu rasanya..*beriya je macam teruk sangat nak cari idea.haha..nk wat cmna dh dok tmpt beku..otak pn sama membeku..tu yang lambat sampai idea..haha

Aik..lari topik dh ni..xdak apa pn sebenarnya just nak berkongsi la kan..sharing is caring what..hehe..

Sedar atau pun tidak semua yang kita ada sekarang ini adalah pinjaman semata-mata..bila dh namanya pinjam tu mesti nak kena pulangkan satu ari nanti..cuma tak tau la bila masanya..suma tu Yang Maha Kuasa yang tentukan..kita sebagai hamba hanya mampu menerima..sebab itu kita kena kuat dan tabah dalam menghadapi setiap ujian dan dugaan..selagi kita hidup selagi itu kita akan diuji..bila kita diuji maknanya ALLAH sayang kita sebab Dia ingat kita..sebab itu orang yang banyak diduga akan diberi kesenangn kelak..INSYAALLAH..yang penting kita jangan putus asa dan terus berusaha..jangan sesekali putus harapan dengan ALLAH sebab ALLAH sentiasa bersama kita tidak kira masa..kita ni ja yang kadang2 lupa kat Dia..sebab tu Dia turunkan dugaan supaya kita pn ingat dia..

Mesti kita sedih bila kita kehilangan sesuatu tapi kita kena ingat tiada satu benda pn di atas dunia ni yang akan kekal kecuali ALLAH..nak mintak apa2..nak luah apa2..nak mengadu apa2..kita ada ALLAH..*xlupa gk yg kita da org tersyg kn..bila ingat yang kita akan kehilangan benda yang kita ada sekarang satu ari nanti macam tak sanggup ja nk lalui suma itu..tapi..kalau dh sampai masa siapa yang mampu menahan itu suma..kita kena REDHA!!

-Mudah-mudahan kita diberi kekuatan untuk menghadapi segala cabaran dan dugaan..AMIN-


*ikhsan dari mr.google

2 comments:

zura@iwan January 19, 2011 at 11:22 AM  

sm la cm akak t...ada idea br nk update la kan..hehe...x per2 kak always remember u..hehe..

yup...i setuju....apa yg t story kt cini...akak mgalaminya t...masing2 ada ujiannye....yg penting kita kena tabah & kuat....percaya Allah bg ujian ni sbb Dia sygkan kita...insyaAllah satu hari nnti...Dia bg yg t'baik utk kita...

Yati Lee January 19, 2011 at 3:12 PM  

hehe..2 la kak..dok chat ngn member tb2 dpt idea..idea ni mai xtentu msa..hehe..

Dia lebih mengetahui segalany kn..klu kita rsa kta ni kekurgn mcm2..org len ntah cmna lak kn..

..Tuan Rumah..

My photo
Menjalankan bisnes online menjual barangan Tupperware Brands yang sangat menarik pada harga yang berpatutan..jika ada yang berkenan di hati dapatkannya dengan segera..kami sedia menerima tempahan..

..Followers..

..Jom Sembang..


ShoutMix chat widget

..Award..

..Award..