Berakhir sudah..

Alhamdulillah..pejam celik..pejam celik..dan da gak yang dah pejam tak celik-celik*innalillah..hari ini merupakan hari terakhir bagi tahun 2009..sedo tak sedo dah nak masuk 2010..sedih la sebab bila masuk ja tahun baru bermakna umor pon semakin meningkat..tapi umur 2 sekadar nombor ja kan..sekejap ja rasanya..masa awal-awal tahun dulu dok pikir la bila nak habis tahun 2009 ni..dah masuk 2010 mesti dok pikir benda yang sama..pendek kata memang tiap-tiap tahun dok pikir benda yang sama pon.hihihi..tak dak kerja dh gamaknya..nampak sangat masa berlalu dengan pantas tanpa kita sedar banyak perkara yang kita tinggal dan tak sempat nak buat..asyik tangguh ja..tu yang tak sempat nak buat..

nak cakap pasal azam lak..entah la..mesti la nk jadi lebih baik dari tahun lepas kn..nak sumanya terbaik..azam yang umum la..sapa tak mau jadi yang terbaik kan..kalau tenuk kat hutan tu boleh cakap mesti azam dia pon camtu gk.huhuhu..tapi kita hanya merancang ALLAH yang menentukan segala-galanya..kadang-kadang baik punya dok plan last-last minit tak jadi so kena consider as tak dak rezeki la..tapi kita kena berusaha gak sebab usaha itu tangga kejayaan..ingat dok goyang kaki saja boleh berjaya ka..so buat pelajar-pelajar yang akan memulakan sesi persekolahan setelah sekian lama merehatkan otak jangan dok buat terlupa p bangun tido koi 10 lak..kang ada yang mandi terus atas katil tu.huhuhu..sepatutnya kena bersemangat la sebab baru start sekolah kan..awal-awal dah tak semangat..hujung-hujung jangan cakap la..

apa pon yang terjadi kehidupan harus diteruskan..anggaplah itu semua sebagai dugaan dari ALLAH unutk hambaNya yang sentiasa tabah..segala yang kita lalui pada tahun ini boleh dijadikan iktibar dan pengajaran sebagai panduan untuk kita menghadapi tahun yang mendatang..suka duka yang dilalui mencorak kehidupan yang sememangnya indah ini..bagi diri saya sendiri tahun ini merupakan tahun terindah buat saya..kenangan yang tak mungkin saya lupakan seumur hidup saya..harapan saya agar tahun depan membawa rahmat dan keberkatan yang berlipat ganda buat saya sekeluarga serta semua orang..mungkin tahun yang mendatang ini lebih baik dari sebelumnya..sapa tahu kan rahmat yang ALLAH itu tak ternilai harganya..sama-sama la kita berdoa mudah-mudahan tahun yang mendatang ini memudahkan lagi segala urusan yang ingin kita jalankan dan kita berjaya dalam setiap apa yang kita lakukan.amin..



4 comments:

zura@iwan December 31, 2009 at 2:44 PM  

slmt tahun baru 2010...semoga thn dpn akak mendpt apa yg tbaik dlm hidup...amin..

yatilee January 4, 2010 at 8:35 AM  

amin..sma la kita..t doakn semoga kak mencapai apa yang akak impikn.amin..

Gieyana January 6, 2010 at 7:29 PM  

selamat thn baru yer..

yatilee January 8, 2010 at 9:36 PM  

saya pon..selamat tahun baru wat kak gie n famili..

..Tuan Rumah..

My photo
Menjalankan bisnes online menjual barangan Tupperware Brands yang sangat menarik pada harga yang berpatutan..jika ada yang berkenan di hati dapatkannya dengan segera..kami sedia menerima tempahan..

..Followers..

..Jom Sembang..


ShoutMix chat widget

..Award..

..Award..